Søk i denne bloggen

torsdag 9. november 2023

Donald Trump er utsatt for heksejakt i New York. Det kan gå på æren og selvfølelsen løs.

Donald Trump mener seg utsatt for heksejakt i New York. Er han kanskje ikke så rik allikevel? Og eller han kan bli ilagt bøter som griper inn det som er viktigst for ham: Å være rik og vellykket.





New York vs. Donald Trump med familie i rettsak – Mener seg utsatt for politisk heksejakt. Staten New York har gått til sivilt søksmål mot eks-presidenten. Han er anklaget for å ha trikset med verdifastsettelse og regnskap for sine eiendommer og selskaper i delstaten. Dels for å sikre seg gunstige lånebetingelser og dels for å unndra seg beskatning. Rettssaken begynte mandag i denne uken og Trump innledet sin forklaring med å skjelle ut statsadvokaten Letitia James som har forberedt saken. «Jeg mener at dette er en politisk heksejakt, og hun burde skamme seg», sa Trump og avviste bedragerianklagene. For deretter å skjelle ut dommeren i saken Arthur F. Engorom som allerede før rettsmøtet hadde konkludert med at Trump og hans selskaper hadde gjort seg skyldig i økonomisk bedrageri. Trump er som kjent idømt munn-kurv (gjelder uærbødig og truende omtale rettet mot offentlige ansatte advokater og dommere engasjert i saker der han er saksøkt), men det ser ikke ut til å hjelpe.  Dette er den første av fire rettssaker som Trump har i vente. At dette er et sivilt søksmål innebærer at dommen evt. vil gjelde bøter og evt. fra-dømming av rett til å drive forretningsvirksomhet i denne delstaten. Noen av de senere sakene, om forsøk på å få omstøtt valget Georgia og medvirkning til stormingen av Kongressen vil kunne føre til fengselsstraff.

 

Stiller spørsmål ved om Trump fremstilling av seg selv i offentligheten som rikere enn rik blant annet knyttet til hans rolle som reality-TV-personlighet. Trumps hat mot den kvinnelige statsadvokaten har sin bakgrunn i at rettssaken reiser spørsmål ved om Trump er så suksessfull, vellykket og rik som han fremstiller seg selv som. Trump mener at flere av hans bankforbindelser vil gi vitnemål til hans fordel. Trump brukte sin taletid til å skryte av sine prosjekter og spesielt golfanlegget ved Aberdeen i Scotland som ifølge Trump er et av de flotteste slike anlegg som er bygget. Og oppsummerte etter dette med at det er denne rettsaken som svindel, ikke ham som er svindler. Dommeren skal ha replisert med at Trump må kalle ham hva vil så lenge han holder til saken og svarer på de spørsmål han blir stilt. Her har Trump opplagt en utfordring. En av statsadvokatene som stilte spørsmål fikk som svar at han burde skamme seg, før han avsluttet med at «Mennesker som deg går rundt og forsøker å fornedre meg og å skade meg». Ellers fortalte Trump at han stort sett delegerte verdiansettelser og kontakt med finansinstitusjoner til ansatte og advokater og at bankene som var involvert i hans prosjekter tjente penger. Rettsmøtene vil vare frem til midten av desember. Også Trumps datter, Ivanka, måtte møte i retten uten at hun hadde så mye å bidra med selv om hun offisielt var en av Trumps betrodde medarbeidere. Rettssaken er forventet å pågå til midten av desember.

 

Donald Trump vil vurdere å stille med Tucker Carlson som visepresident. Trump fikk nylig spørsmål fra den konservative podcasten The Cly Travis & Buck Sexton Show om han ville ha Tucker Carlson på sin liste over potensielle visepresidentkandidater og svarte med «Oh wow» før han fortalte at et av intervjuene han hadde hatt med Carlson mens dene enda arbeidet for Fox News hadde slått alle rekorder i historien. Så vet vi det.

Trump har grenseløs selvtillit, men???? Trump holdt lenge tilbake budskapet om at han ville stille som presidentkandidat i 2024. Det ville jo være å innrømme valgnederlaget. Trump er, slik han selv ser det, ikke en taper. Langt derifra. For å sitere noen uttalelser fra «Make Poetry Great Again» der alt er sitater fra Trump selv: «My life has been about winning. My life has not been about loosing». «What separates the winners from the losers is how a person reacts to each new twist of fate». «I have a very good brain». «When I think I’m right, nothing bothers me». Michael Cohen var advokat og en nær medarbeider av Donald Trump fra 2006 til 2018, og ble dømt for urettmessig bruk av valgkamp-midler under Trumps valgkamp i 2016. Han skal vitne i saken New York som nå er i gang. Trump risikerer som nevnt ikke fengselsstraff her, men han og selskapene hans kan bli ilagt store bøter. Cohen mener dette er det værste som kan skje Trump. “One, the worst thing that you can do to Donald Trump is to take away his money, because his money is his id, his ego, his superego all wrapped into one,” he said. “Then the threat and fear of potential incarceration on top of the loss of the money, basically making him into a loser … that’s his biggest fear.” Alt ifølge Cohen. Og han er også en elendig taper. Han har enda ikke akseptert at Biden vant presidentvalget i 2020.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar